Toni Westenberg Webadvies
Logo Toni Westenberg WebadviesToni Westenberg Webadvies
Allerhande Online
Eerst bij MediaPartners als interim webredacteur en vervolgens bij Albert Heijn als interim manager Allerhande Online heeft Toni met veel plezier aan deze lekkere website gewerkt. Vanuit Albert Heijn was Toni verantwoordelijk voor de maandelijkse aanpassingen, het overleg met de print versie, met de afdeling massa communicatie, met de Albert Heijn website en met de technische partijen. Toni maakte ook deel van het SCRUM project voor de vernieuwingen in 2011, waaronder de integratie van de AH receptenzoeker. Daarnaast werkte zij mee aan de strategie en plannen voor 2012 en verder.
www.ah.nl/allerhande
Libelle Nieuwscafé
Bij Libelle heeft Toni meegeholpen aan de opstart van het online gedeelte van dit multimediale project Libelle Nieuwscafé. 10 vrouwen werden geselecteerd om verschillende opdrachten te schrijven en te bloggen op de Libelle website. Via social media konden de Libelle lezers stemmen op hun favoriet en bij Life en Cooking werden wekelijks degenen die door waren bekend gemaakt. Na een aantal weken zou één correspondent overblijven en aan de slag gaan als freelance redacteur bij Libelle. Toni overlegde met de redactie van Libelle, met de technische afdeling van Sanoma, met RTL en met het social media bureau. Zij schreef het contentplan voor dit project.
www.ah.nl/allerhande
Family Survival Planner 2010-2011
Dit is alweer het vijfde jaar dat de Family Survival Planner in de winkels ligt. Toni schrijft samen de Rinskje Koelewijn (NRC-journaliste) de teksten voor de kalender en Nanja Toebak is de vormgeefster. De 2010 kalender moest in allerijl worden bijgedrukt en dit jaar is de oplage verdubbeld. De kalender staat vol nuttige en geestige tips voor spitsuurgezinnen en andere drukke samenwoners.
www.defamilieplanner.nl
NCRV
Als projectmanager internet bij de NCRV was Toni verantwoordelijk voor de websites bij een aantal multimediale concepten: Willem Wever (het ontwikkelen van een game), de 100 Het huwelijk (een online community voor de stellen die meededen aan het televisieprogramma), Nederland P (begeleiden van de conceptontwikkeling en het functioneel ontwerp van een online uitzendplatform waarop mensen hun eigen omroep kunnen starten) en Mambapoint (restyling van dit crossmediale platform voor grote en kleine ontwikkelingsprojecten).
www.ncrv.nl
Albert Heijn
De website van Albert Heijn is een uitgebreide bon van informatie voor haar klanten: bonusaanbiedingen, recepten, adressen, openingstijden, kookschriften, prijsvragen en nog veel meer. Binnen het team e-marketing was Toni als projectmanager verantwoordelijk voor de grotere projecten op deze website, waaronder de wisselende communicatiethemaís, de Gezonde Keuze Quiz, puzzels en prijsvragen, en het vernieuwen van de store locator en AH Werk. www.ah.nl
Hamsterwereld
De Hamsterwereld is een website voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Tijdens de hamsterweken gaan 3 hamsters op reis om te ontdekken hoe een product wordt gemaakt. Toni heeft meegewerkt aan de (concept)ontwikkeling van deze site. De eerste keer gaan de hamsters op zoek naar hoe spaghetti wordt gemaakt en gaan ze met hun scooter naar ItaliŽ. Daar kun je met een katapult de hamsters ItaliŽ inschieten, het grote spaghettispel spelen en leer je bovendien hoe spaghetti wordt gemaakt. Benieuwd waar ze volgende keer naartoe gaan!
www.hamsterwereld.nl
Family Survival Planner 2008-2009
Na het succes van de vorige kalender hebben Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn weer een nieuwe Famlily Survival Planner geschreven, met nieuwe tips om het leven van ouders makkelijker te maken. Niet de tips zoals je die in opvoedboeken leest, maar bruikbare adviezen voor realistische situaties. Soms hilarisch, soms iets minder verantwoord maar altijd praktisch. Met de stickervellen houden ouders en kinderen overzicht. Op veler verzoek is er een sticker bijgekomen: de schoensticker. Om van tevoren met de kids af te spreken op welke dagen ze hun schoen mogen zetten.
www.defamilieplanner.nl
Inspectie voor de Gezondheidszorg
Ter ondersteuning van hun fysieke loket wilde de Inspectie voor de Gezondheidszorg hun website uitbreiden met een "webloket". Via dit loket kunnen burgers, zorgaanbieders en fabrikanten een melding doen of informatie vinden. Als project en content manager was Toni Westenberg betrokken bij het selecteren en aansturen van de internetbureaus voor design en bouw. Zij was verantwoordelijk voor het inventariseren van de wensen van de inspecteurs, voor het verzamelen en (laten) herschrijven van de content en voor het inhuren van redacteuren. Daarnaast stuurde zij Mediasurface aan voor het aanpassen het cms. www.igz.nl
DiaVitaal
DiaVitaal is een nieuwe ziektekostenverzekering van OHRA, speciaal voor mensen met diabetes. Toni Westenberg was verantwoordelijk voor het aansturen van de conceptontwikkeling en de bouw van de site. De site bestaat uit een informatief gedeelte waarin het product wordt beschreven, een internet apotheek, een shop, een interactief diabetes dossier en een gedeelte waarin verzekerden online hun gegevens kunnen inzien. Bij het tot stand komen van deze site werkte Toni samen met reclamebureau’s, internetbureau’s, software developers van OHRA, Delta Lloyd en extern, de front office van OHRA en Delta Lloyd, zorg inkoop en marketing. Als content manager was Toni tevens verantwoordelijk voor de teksten op de website.www.diavitaal.nl
Family Survival Planner
Als werkende moeders hadden Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn (redacteur NRC) behoefte aan een hele grote muurkalender. Samen met vormgeefster Nanja Toebak maakten zij de Family Survival Planner 2007. Een supergrote muurkalender met stickers en tips voor ouders en kids. De kalender is gericht op drukke gezinnen en geeft tips over zakgeld, tijd besparen, opruimen, inpakken voor op reis, luis en hoe je ‘s ochtends op tijd de deur uit kunt.
www.defamilieplanner.nl
Achmea health
Achmea health is een dienstenpakket van de ziektekostenverzekeringen van Achmea. De communicatie over het pakket gebeurt via een website, een tijdschrift, een landelijke keten fitnesscenters, een online shop en de marketing van de merken van Achmea. Toni Westenberg heeft als consultant bij Clockwork aan de wieg gestaan van deze site. Daarna heeft zij als internet manager bij Achmea health deze site verder uitgebouwd tot de nummer 3 van de Nederlandse gezondheidssites met 350.000 bezoekers per maand. www.achmeahealth.nl
Leefstijltest
De leefstijltest is een interactieve test, die op basis van antwoorden op de test kan aangeven hoe gezond iemand leeft. De bezoekers moeten zo'n 120 vragen beantwoorden, verdeeld over elf rubrieken, o.a. voeding, bewegen, werk, vrije tijd, genotmiddelen, slaap, en geestelijke gezondheid. Op alle onderwerpen worden waardevolle tips geven hoe iemand zijn leefstijl kan verbeteren. Als internet manager bij Achmea health was Toni Westenberg verantwoordelijk voor de inhoud, het design en de ontwikkeling van deze test.
Achmea health leefstijltest
Medicijnendatabase
Achmea health publiceerde de inhoud van het naslagwerk "Medicijnen" van Professor dr. Ivan Wolffers op haar website. Samen met Wolffers, een interaction designer en een software ontwikkelaar heeft Toni Westenberg een manier gevonden om de gecompliceerde inhoud van het boek op een overzichtelijke manier te ontsluiten op de website van Achmea health. De medicijnendatabase scoorde goed bij Google en was verantwoordlijk voor een groot deel van de bezoekers van de Achmea health website.

Allerhande Online
meer info

Libelle Nieuwscafé
meer info

Family Survival Planner 2010-2011
meer info

NCRV
meer info

Albert Heijn
meer info

Albert Heijn
meer info

Family Survival Planner
2008-2009
meer info

Inspectie voor de Gezondheidszorg website
meer info

Diavitaal website
meer info

Family Survival Planner
2007-2008
meer info

Achmea Health website
meer info

Achmea Health Leefstijltest
meer info

Achmea Health
Medicijnen database
meer info
 
Toni Westenberg Webadvies | 06-31766505 | toni@westenberg.com